Sport
BOKSERSKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Svijet nakon 25 godina ima apsolutnog vladara TEŠKE KATEGORIJE (FOTO, VIDEO)
Prije 2h0
Uspjećete sigurno.
Gastro
19. Apr. 2024 19. Apr. 2024
0
Uvijek je dobro vrijeme da dan započnete pužićima.
Ovo je pecivo koje je osvojilo svačiji stomak, a u skladu sa postom, odlična je prilika da se oprobate u ovom posnom receptu.
Pužići sa ajvarom se prave sa lakoćom i sigurno će vam uljepšati jutro.
Sastojci:
400-500 g brašna
1 kesica kvasca
1 velika šolja kisele vode
pola šolje ulja
ajvar
so
šećer
origano
Priprema:
1. U manju posudu stavite čašu brašna, kašičicu šećera i soli i dodajte kvasac. Prelijte kiselom vodom, promiješajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
2. Kada kvasac odstoji, prespite ga u veću činiju, i dodajte brašno.
3. Od smjese u činiji zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odstoji barem pola sata, dok se tijesto ne udvostruči.
4. Pripremite radnu površinu i po njoj pospite brašno.
5. Uključite rernu na 200 stepeni, da se zagrije.
6. Tijesto prebacite na radnu površinu i umijesite ga još malo. Razvucite ga oklagijom i premažite ajvarom. Kada ste premazali ajvar u željenoj količini, urolajte tijesto u jedan rolat.
7. Isijecite ga na parčiće, tačnije pužiće.
8. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, ali vodite računa da ne budu previše blizu jedan drugom.
9. Ubacite da se peče 15 minuta ili dok ne porumene.
Prijatno!:)
Sport
BOKSERSKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Svijet nakon 25 godina ima apsolutnog vladara TEŠKE KATEGORIJE (FOTO, VIDEO)
Prije 2h0
Politika
CHRISTIAN SCHMIDT KOD HADŽIFEJZOVIĆA: "Ne mislim da postoje planovi da se ukidaju entiteti u BiH, mi štitimo..." (VIDEO)
Prije 5h3
Regija
TIK-TOKER ALEKSANDAR VUČIĆ: "Ne iskradam se ja da vozim, nego da vidim kako idu radovi (VIDEO)
Prije 5h33
Regija
HERCEGOVCI DOMINIRAJU: Troje ministara nove Vlade Hrvatske rođeno je u BiH
Prije 5h0
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak
17. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.