SEVERINA OBJAVILA VAŽAN APEL: "Želim vam ispričati nešto što je jako hitno i jako bitno..."

Pjevačica je pozvala pratitelje da potpišu europsku građansku inicijativu "My Voice, My Choice", koju su pokrenule žene iz Slovenije

  • Show

  • 14. Maj 2024  

  • 0

Svaki drugi ginekolog poziva se na priziv savjesti, u pet od šest bolnica u Slavoniji nije moguć prekid trudnoće, pobačaj košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće te 20 milijuna žena u Europskoj uniji potreban je pobačaj, a on im nije dostupan - neke su od činjenica o pobačaju koje je istaknula Severina u svom zadnjem videu objavljenom na Instagramu.

Pjevačica je pozvala pratitelje da potpišu europsku građansku inicijativu "My Voice, My Choice", koju su pokrenule žene iz Slovenije. Obožavatelji su popularnu pjevačicu podržali u komentarima, a zahvalio joj se i službeni profil inicijative.

"Želim vam ispričati nešto što je jako hitno i jako bitno... Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat. Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se", započela je Severina u objavi.

"Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu ‘My Voice, My Choice‘, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj. Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILIJUN POTPISA", dodala je.

Pjevačica je za kraj zamolila svoje pratitelje da potpišu inicijativu te ju podijele dalje. "Zato te molim, nakon što potpišeš, podijeli, prošeraj… Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu", zaključila je svoju objavu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...