PURA JE PURA, ALI TALIJANI SU VELEMAJSTORI KUHINJE: Danas pravimo CROSTINE od palente, nakon što ih probate zaboravit ćete na sve ostalo

Crostini na talijanskom znače „male prepržene kriške kruha“…

  • Gastro

  • 16. Dec. 2018  16. Dec. 2018

  • 0

SASTOJCI

 

kukuruzna krupica, 200 g

maslac, 20 g

parmezan, 20 g naribanog

ružmarin, 1/4 žličice sušenog

majčina dušica, 1/4 žličice sušene

kiselo vrhnje, 150 ml

svježi kravlji sir, 100 g

vlasac, 5-6 vlati svježeg

mljevena crvena paprika, 1 žličica

sol i papar (svježe mljeveni)

PRIPREMA

Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu.

Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju.

Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.

Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.

Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...