TOPE SE U USTIMA: Lazanje sa puno sira...

Još bolji, sočniji i sirastiji recept za omiljeno jelo

  • Gastro

  • 04. Jan. 2019  04. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI:  

Bolonjeze sos

500 gr mljevenog mesa 

2 velika luka  

2 mrkve 

500 ml paradajz sosa 

4 čehna bijelog luka 

bosiljak 

so 

biber 

malo šećera 

maslinovo ulje 

Bešamel sos

500 ml mlijeka 

80 gr putera 

3 kašike brašna 

so 

I još

500 gr gauda sira 

250 gr mozzarelle  

100 gr parmezana  

1 pakovanje tijesta za lazanje 

PRIPREMA: 

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite. 

U šerpi otopite puter pa na njemu propržite brašno. 

Dodajte mlijeko i dobro umutite dok grudvice ne nestanu.

Kuhajte dok se ne zgusne, uz konstatno miješanje, a na kraju dodajte rendanu gaudu i promiješajte dok se ne otopi. 

Luk isjeckati na kockice i propržiti na maslinovom ulju, dodati mrkvu i bijeli luk pa još malo dinstati. 

Dodajte zatim mrkvu i mljevenom meso, začiniti i dinstati dok meso ne bude na pola gotovo. 

Zaliti paradajz sosom, pa kuhajte još pola sata. 

U nauljenu tepsiju poredajte red tjestenine. 

Prelijte bolonjeze sosom i bešamelom pa odozgo pospite sa rendanom mozzarellom i parmezanom. 

Proces ponavlajjte dok ne potrošite sastojke.

Završite izdašnim slojem bešamela, mozzarelle i sira. 

Pecite u rerni zargijanoj na 200 stepeni 30-ak minuta.

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...