MUSAKA SA PILETINOM: Jeftin, sočan, ručak moćan

Jednostavna i malo lakša verzija musake koja ima manje masnoće jer umjesto mljevenog koristite pileće meso

  • Gastro

  • 06. Jan. 2019  06. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa  

500 gr krompira   

2 mrkve  

2 luka  

2 kašike putera  

2 kašike brašna  

2 jaja  

1 čaša milerama  

1/4 čaše mlijeka  

PRIPREMA:   

1. Krompir ogulite, izrežite na kriške začinite.  

2. Na puteru popržite mladi luk, mrkvu i piletinu izrezanu na kockice.  

3. U piletinu dodati brašno, dodati vodu, posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.  

4. Kuhajte dok se sos ne zgusne.  

5. U namašćenu tepsiju poredati red krompira, pa meso, dok ne potrošite smjesu.  

6. Završite sa redom krompira i pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.  

7. Umutite jaja, mlijeko i mileram, preliti preko musake i peći još 15 minuta.  

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...