AKO ZIMNICU NISTE PRIPREMILI: Recept za kiseli zeleni paradajz, gotov preko noći

Ukusno i prepuno vitamina C

  • Gastro

  • 10. Jan. 2019  10. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

3 kg zelenog paradajza 

2 l vode 

500 ml sirćeta 

150 gr šećera 

100 gr soli 

biber u zrnu  

PRIPREMA:

1. Paradajz operite i izrežite na polovinu ili četvrtinu.

2. U šerpi prokuhajte vodu, sirće, so i šećer pa prelijte preko paradajza. 

3. Izvadite paradajz iz smjese i poredajte u tegle. 

4. Pospite biberom u zrnu pa prelijte tekučinom. 

5. Zatvorite tegle i stavite u isključenu rernu zagrijanu na 100 stepeni. 

6. Ostavite da se ohladi preko noći. 

(SB/Domacica.com)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...