BRZO, JEFTINO, UKUSNO, A NE DEBLJA: Danas pravimo pečeni krumpir s tikvicama i šampinjonima

Još jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje…

  • Gastro

  • 11. Jan. 2019  

  • 0

SASTOJCI

2 jaja

400 ml vrhnja za kuhanje

200 g šampinjona

200 g tikvica

1 kg krumpira

ulje

sol

papar

PRIPREMA

U lonac s hladnom vodom dodamo krumpir i kuhamo otprilike 15 minuta. Zatim ga ocijedimo i ostavimo da se ohladi.

Nakon toga krumpir ogulimo i narežemo na pola centimetra debele ploške.

Tikvice operemo, a šampinjone očistimo pa oboje narežemo na ploške iste debljine.

Narezano povrće naizmjence slažemo u nauljenu posudu za pečenje.

Prelijemo mješavinom jaja, vrhnja za kuhanje, soli i papra.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 °C 30-ak minuta.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...