URNEBESNI FALSIFIKAT ČOVIĆEVOG MEDIJA: Otkrili pakleni bošnjački plan o preuzimanju BiH napisan čistim hrvatskim jezikom!

Među 33. tačke koje su navedeni u ovom bošnjačkog Protokolu Sionskih mudraca ili Načertanije kako kažu autori, između ostalog se ističe da Bošnjaci treba da zagovaraju građansku državu koja bi, s obzirom da su većinski narod, od BiH napravila bošnjačku nacionalnu državu, da rade na radikalnoj islamizaciji Bošnjaka dok istovremeno javno promovišu sekularne i građanske vrijednosti, na hrvatske pozicije postavljaju sebi lojalne ljude, neistomišljenike optužuju za separatizam i fašizam, itd...

  • Mini market

  • 11. Jan. 2019  14. Jan. 2019

  • 0

Piše: DANIJAL HADŽOVIĆ

Na poluzvaničnom glasilu HDZ-a u BiH Dnevnik.ba pojavio se uistinu uznemirujuć i otrežnjujući dokument. Ili su barem njegov stvarni autori povjerovali da će on takav biti. Uz senzacionalistički naslov “JE LI MEMORANDUM "BOING" BOŠNJAČKO NAČERTANIJE Politički likvidirati Hrvate u BiH i eutanizirati Hrvatsku”, Dnevnik.ba objavio je dokument za koji da tvrdi da ga je, iako nisu posve sigurni u njegovu autentičnost, osmislio Bošnjački institut Adila Zulfikarpašića daleke 1999. Autori pak ne sumnjaju da je riječ o dokumentu koji korespondira s političkom realnošću, kiteći ga također i epitetom “vrhunske analize”.

“Memorandum BOING, zapravo, je platforma za razvoj bošnjačke unitarističke i centralističke ideje kojom se bh. Hrvati pretvaraju u nacionalnu manjinu”, tvrde da na Dnevnik.ba

Među 33. tačke koje su navedeni u ovom bošnjačkog Protokolu Sionskih mudraca ili Načertanije kako kažu autori, između ostalog se ističe da Bošnjaci treba da zagovaraju građansku državu koja bi, s obzirom da su većinski narod, od BiH napravila bošnjačku nacionalnu državu, da rade na radikalnoj islamizaciji Bošnjaka dok istovremeno javno promovišu sekularne i građanske vrijednosti, na hrvatske pozicije postavljaju sebi lojalne ljude, neistomišljenike optužuju za separatizam i fašizam, itd...

No, najveći problem ovog dokumenta je što on već na prvi pogled jasno otkriva da se radi o jednom od vjerovatno najbanalnijih i najapsurdnijih falsfikata ikad viđenih. Već po samon nepismenom, neinteligentnom i nakaradnom jeziku, uz navođenje od njih već bezbroj puta viđenih dnevnopolitičkih opštih fraza, jasno je da je stvarni autor ovog falsifikata neko od novinara ovog opskurnog portala poput Ivana Crnjca, Jurice Gudelja, ili obojice u tandemu, uz možda i ponekog vanjskog saradnika. U Sarajevu ćete, uistinu, teško naći autora koji bi jedan ozbiljan politički dokument napisao ovako neozbiljnim i neukim stilom. Posebno u njemu ne bi koristio tipično hrvatske riječi poput lipnja, tisuću, itd.

alt

Neuke i očito besposlene autore s Dnevnika koji izmišljaju zavjere bi također trebalo informisati da bi Fondacija koju je osnovao Adil Zulfikarpašić teško mogla zagovarati “radikalnu islamizaciju Bošnjaka”, s obzirom da je Zulfikarpašić osoba koja je svojevremeno iz SDA izašla upravo zbog pretjeranog naglašavanja vjerskog elementa u ovoj stranci i koja se kao ugledni pripadnik evropskih liberalnih političkih krugova decenijama zalagala za vrijednosti sekularizma.

No ipak, najgluplji i najapsurdniji propust je što autori ovog dokumenta tvrde da ga je Bošnjački institut Adila Zulfikarpašića izdao 1999. godine. Osim ako rahmetli Zulfikarpašić nije eventualno bio u posjedu stroja koji omogućava putovanje kroz vrijeme, ovakav scenarij zasigurno nije bio moguć, s obzirom da je Bošnjački institut u Sarajevu otvoren tek dvije godine kasnije, 2001.

alt
Za kraj, Čovićevim autorima i ideolozima valja poručiti da kad im sljedeći put u njihovoj nebouzdanoj nacionalističkoj histeriji, nervozi i očaju padne na pamet smišljati zavjereničke bošnjačke dokumente kojima će dodatno nastojati produbiti mržnju i bijes među svojim glasačkim tijelom prema Bošnjacima, prije nego što ih sastave i objave konsultuju nekog iole obrazovanijeg od sebe (a takvih zaista ima i puno) i zamole  nekog ko govori i poznaje bosanski jezik da im lektoriše ove škrabotine. 


A da ovakvi zavjerenički dokumenti po neki narod mogu biti nimalo bezazleni, pokazuje Protokol Sionskih mudraca, dokument o navodnom tajnom planu jevrejskih elita za preuzimanje svijeta. Sastavljen od robavještajne službe carske Rusije krajem 19. stoljeća, ovaj dokument je sve do polovine 20. stoljeća služio je kao jedno od glavnih sredstava za inspirisanje i opravdavanje progona i genocida nad Jevrejima, a pod njegovim snažnim utjecajem bio je i sam Adolf Hitler. No, ruska obavještajna služba bila je ozbiljna institucija, pa je takav bio i sadržaj njenog dokumenta, dok je Čovićev kružiok prema svemu sudeći ipak samo skup nepopravljivih provincijalaca. 

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...