INICIJATIVA POSLANIKA NEBOJŠE VUKANOVIĆA: Pokrenuta elektronska peticija za smjenu Dragana Lukača!

Mislim da je došlo krajnje vrijeme da se pokrene elektronska peticija za smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, napisao je na svom blogu poslanik u Skupštini RS, Nebojša Vukanović.

  • Društvo

  • 12. Jan. 2019  

  • 6

Vukanović piše kako Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nažalost godinama ne funkcioniše i ima poražavajuće rezultate, ne sprovodi Ustavom i zakonom predviđene mjere i zadatke.

"Ova važna institucija se posebno intenzivno urušava i gubi povjerenje građana od kako je krajem 2014. godine za ministra unutrašnjih poslova imenovan Dragan Lukač. Kriminal i korupcija su dostigli neslućene razmjere i nažalost ušli u sve pore društva, država u organizovnoj pljački svake godine gubi stotine miliona maraka, ali uprkos tome niko od odgovornih nije uhapšen i procesuiran jer su institucije zarobljene korumpiranim partijskim činovnicima. MUP Srpske nije rasvijetlio nijedno ubistvo, od Davida Dragičevića i Milana Vukelića do Nikole Đurovića, Siniše Tigra Milićevića ili Miloša Ostojića, niko nije odgovarao zbog propasti Bobar i Banke Srpske, Farmalenda, Birča i ostalih velikih organizovanih pljački i afera u koje su umiješani čelni ljudi Republike Srpske. Poslednje policijsko nasilje u Banjaluci, premlaćivanje građana koji mirno protestvuju i prekomjerna upotreba sile prelili su čašu nezadovoljstva", napidao je Vukanović koji je obećao da će na prvoj narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske predložiti da se raspravlja o odgovornosti i smjeni Dragana Lukača.

"Smatram da zbog policijskog nasilja, nezakonitog hapšenja građana i poslanika bez skidanja imuniteta, prekomjerne upotrebe sile i kršenja ljudskih prava građana u pritvoru treba hitno sazvati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se razgovaralo o ovoj temi", napisao je Vukanović.

altVukanović iše kako je uvjeren da većina građana dijeli njegovo mišljenje i da se slaže sa prijedlogom da se pokrene inicijativa za smjenu Dragana Lukača, kao i povlačenje pitanja odgovornosti svih policijskih skužbenika, ne samo ministra, koji su odgovorni za prekomjernu upotrebu sile, kao i zataškavanje brojnih afera.

"Zbog toga pokrećem elektronsku peticiju, kao vid demokratske i nenasilne borbe protiv kriminala i korupcije državnih službenika, u kojoj građani mogu da svojim potpisom zatraže smjenu ministra Lukača i podrže ovu inicijativu. Član sam Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske, i građani treba da svoju peticiju elektronskim putem pošalju na mail adresu Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine RS i Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor.

Dovoljno je da građani i čitaoci kopiraju tekst ispod (koji je boldovan), ostave svoje osnovne lične podatke i potom pošalju na sledeće mail adrese:

odborps@narodnaskuptinars.net, infosluzba@parlament.rs,  kabinet@vladars.net , kao i moju mail adresu nebojsa.vukanovic79@gmail.com kako službenici ne bi mogli da manipulišu podacima.

                                                                                                  PETICIJA

Zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, katastrofalnih rezultata rada i gubitka povjerenja građana u Policiju Republike Srpske, brojnih nerasvijetljenih ubistava, nerješenih velikih afera i teških krivičnih djela, te prekomjerne upotrebe sile, hapšenja i premlaćivanja građana koji su mirno protestvovali, tražili pravdu i istinu u Banjaluci, ja ……………………………..   (upisati ime, ime oca, i prezime) iz …………. (upisati mjesto boravka) zahtjevam da Narodna skupština Republiek Srpske smijeni ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti Dragana Lukača, kao i ostalih policijskih službenika, koji su zloupotrijebili položaj, kršili zakon i prekoračili ovlaštenja. 

Potrebno je samo kopirati tekst Peticije, upisati osnovne lične podatke i poslati na meil adrese koje sam već naveo.

loading...

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...