UKUSAN I MEKAN: Mliječni hljeb, savršen za doručak

Brzo i jednostavno, obavezno isprobajte

  • Gastro

  • 18. Jan. 2019  18. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr brašna 

200 ml toplog mlijeka 

1 kašika germe 

2 prstohvata šećera 

1 prstohvat soli 

PRIPREMA:  

1. U mlako mlijeko dodajte so, šećer i kvasac te pustite da nadođe. 

2. U smjesu sa mlijekom dodajte brašno i malkice ulja. 

3. Premijesite i ostavite da odstoji 15-ak minuta. 

4. Kada je tijesto udvostručilo svoju veličinu odvojite ga na dva dijela i oblikujete štruce. 

5. Stavite u tepsiju, namažite mlijekom i pecite 40 minuta na 180 stepeni. 

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...