I DALJE JE ZOVIMO KROMPIRUŠA: Ovako se pravi naopaka torta od krompira

Vrlo ukusan i neobičan način da pripremite krompir

  • Gastro

  • 24. Jan. 2019  24. Jan. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

1 kg mladog sitnog krompira 

1 luk 

250 gr lisnatog tijesta 

250 gr sitnog paradajza 

150 gr feta, travničkog ili sjeničkog sira 

1 kašika putera 

so 

biber 

PRIPREMA: 

Paradajz operite, prerežite na pola, posolite, pobiberite, nauljite i pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni 45 minuta. 

Krompir kuhajte u ljusci u slanoj vodi. 

Kad omekša odrežite vrhove da može stabilno stajati na ravnoj površini. 

Luk izrežite na kriške i popržite dok ne omekša. 

Kalup za tart namažite puterom i poredajte krompire, paradajz i luk. 

Pospite sirom i poklopite lisnatim tijestom. 

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 25 minuta, smanjite na 180 i pecite još 15 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...