BRZO, LAKO, JEFTINO: Hrenovke u lisnatom tijestu, bolje nego u pekari

A sve je pritom vrlo jednostavno za napraviti

  • Gastro

  • 01. Feb. 2019  01. Feb. 2019

  • 0

SASTOJCI:

500 gr lisnatog tijesta

300 gr hrenovki

4 kašike kečapa

2 kašike senfa

1 jaje

susam po želji

PRIPREMA:

Lisnato tijesto razvucite na pobrašnjenu podlogu.

Pomiješajte kečap sa senfom pa premažite lisnato tijesto.

Izrežite ga na trakice pa poredajte hrenovke na svaku trakicu i zamotajte.

Premažite umućenim jajetom i pospite susamom.

Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...