ONA JE UVIJEK HIT: Napravite makovnjaču, s njom nikada nećete pogriješiti

Klasična štrudla koja uvijek oduševi okusom

  • Gastro

  • 05. Feb. 2019  05. Feb. 2019

  • 0

SASTOJCI:

700 gr brašna 

550 ml mlijeka 

500 gr maka 

300 gr šećera 

100 ml ulja 

1 kockica svježeg kvasca 

1 žumance 

1 limun korica 

1 kašičica soli 

1 kašičica šećera 

PRIPREMA: 

1. Kvasac otopite u 100 ml mlakog mlijeka zajedno sa šećerom. 

2. Brašno pomiješajte sa dignutim kvasc em, uljem, koricom limuna. 

3. Dodajte so i 250 ml mlakog mlijeka. 

4. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti da se udvostruči. 

5. Ostatak mlijeka prokuhati pa preliti preko maka i šećera. 

6. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvući pa namazati makom. 

7. Zaviti u štrudlu i staviti u tepsiju i ostaviti da naraste. 

8. Premazati žumancem i peći na 180 stepeni 40 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...