ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo pitu sa svježim sirom i kupusom, ukusan i lagan zalogaj

Jednostavna priprema srednje kaloričnog obroka, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 06. Feb. 2019  

  • 0

SASTOJCI

250 g svježeg tijesta

1 glavica luka

60 g šećera

500 g svježeg kupusa

2 jaja

500 g svježeg sira s vrhnjem

papar (svježe mljeveni)

PRIPREMA

Gotovo tijesto rasporedimo u vatrostalni kalup za pite. Tijesto po dnu izbodeno vilicom i stavimo kratko u pećnicu na 180°C.

U vruću tavu ulijemo ulje, stavimo šećer, malo soli, luk i sve zajedno malo prepržimo. Glavicu svježeg kupusa narežemo na pola i narežemo na trakice.

Trakice svježeg kupusa stavimo u tavu s lukom i sve zajedno pirjamo dok povrće ne omekša, 10-ak minuta.

Kupus i luk premjestimo u čistu zdjelu, a tijesto izvadimo iz pećnice. U zdjelu sa svježim kupusom i lukom dodamo svježi sir s vrhnjem, cijela jaja, sastojke začinimo paprom, posolimo te dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu stavimo preko tijesta, ravnomjerno rasporedimo i sve zajedno vratimo u pećnicu na 200°C, 25 minuta.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...