UZ NJEGA JE I DORUČAK UKUSNIJI: Za samo pola sata napravite brzi kruh sa sodom bikarbonom i oduševite ukućane

Brzi kruh sa sodom bikarbonom porjeklo vuče iz Britanije, točnije iz Irske gdje ga nazivaju Soda bread

  • Gastro

  • 08. Feb. 2019  

  • 0

POTREBNO

450 g glatkog brašna

1,5 žličica sode bikarbone

1 žličica soli

1 žličica šećera

400 ml jogurta

PRIPREMA

Pomiješati sve suhe sastojke pa polako dodavati jogurt. Mijesiti kratko, tek toliko da se svi sastojci spoje i da nastane koliko toliko homogena smjesa.

Dobiveno tijesto prebaciti na lim obložen papirom za pečenje, oblikovati kuglu, po vrhu zarezati oštrim nožem. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 C 35 minuta. Pečeni soda kruh je nešto tvrđe i deblje korice od klasičnih kruhova sa kvascem. Od iste ove smjese možete napraviti dvije manje kugle, pa ćete dobiti dva mala okrugla kruščića, i u tom ih slučaju pecite 25 minuta.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...