Politika
VUKOTA TVRDI DA DIO SDS SLUŽI DODIKOVOM REŽIMU: Mektić poručio Bjelici: "Izađi iz šume..."
Prije 3h0
Recept za jednostavan kolač "Čudo od jednog jajeta" čine sastojci koje manje više uvijek imamo u kuhinji i za čiju vam je pripremu potrebno da odvojite tek pola sata.
Gastro
09. Feb. 2019 09. Feb. 2019
0
Sastojci:
za biskvit: 1 jaje
1 šoljica šećera
1 šoljica mljevenih oraha
1 šoljica mlijeka
pola šoljice ulja
1 šoljica brašna
1 prašak za pecivo
za krem: 1 puding od vanilije
3 dcl mlijeka
2 kašike šećera
150 g margarina
Priprema biskvita: umutite jaje i dodajte pola šoljice šećera i nastavite da miksate dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašikom promiješajte orahe i ulje, razradite i na kraju kašikom promiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tako pripremljenu smjesu prelijte u pobrašnjenu i nauljenu tepsiju. Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.
Savjet: Biskvit mora da bude sočan zato je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete da ga izvadite iz šporeta.
Priprema krema: Odvojite 1 dl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, ostatak mlijeka stavite u lonac da provri. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano mešajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provri, skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Na ohlađeni biskvit dodajte krem i posipajte rendanom čokoladom, cimetom, mljevenim orasima ili dodatkom po želji.
Politika
VUKOTA TVRDI DA DIO SDS SLUŽI DODIKOVOM REŽIMU: Mektić poručio Bjelici: "Izađi iz šume..."
Prije 3h0
Društvo
SIN SVEĆENIKA OTKRIO TAJNI VATIKANSKI DOKUMENT: "To je sljedeći veliki crkveni SKANDAL, takve djece ima po cijelom svijetu"
Prije 3h0
Sport
LIGA PRVAKA: Lyon ukrotio Barcelonu, Bayern neporažen na Anfieldu (VIDEO)
Prije 4h0
Hronika
OBJAVLJENI DETALJI OBDUKCIJE TIJELA JASMINE DOMINIĆ: Njena sestra Smiljana je ubila na ovaj način...
Prije 4h0
Gastro
KLASIK, FANTASTIK: Na brzinu napravite savršene faširane šnicle, tradicionalno jelo iz naših krajeva
18. Feb. 20190
Gastro
UMAK BOLONJEZE: Kad imate njega, za ručak se ne sekirajte
17. Feb. 20190
Gastro
HLADNA, ALI ODLIČNA: Vrratili ste s posla, umorni ste i gladni? Onda napravite ovo...
18. Feb. 20190
Gastro
NAPRAVITE JE VEĆ DANAS: Recept za domaću pastu je toliko lak da je više nikada nećete kupiti u prodavnici
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.