GOSPODAR ZIMSKE TRPEZE: Danas pravimo izvrsni grah s teletinom, niko mu ne može odoljeti

Malo mesa, malo graha i svi sretni i siti, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 10. Feb. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g  teletine bez kostiju

400 g graha iz konzerve

40 g masnoće (ulje, mast…)

2 glavice luka

1 svježa zelena paprika

400 g pelati rajčice

1 žlica koncentrata rajčice

sol i papar

PRIPREMA

Očišćenu i opranu zelenu papriku narežemo na rezance.

U lonac na vruću masnoću, dodamo na jednake komade narezanu i posoljenu teletinu, te je ispržimo sa svih strana.

Zatim meso izvadimo na stranu i poklopimo, a u isti lonac na masnoću od prženja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša (na pola prženja, dodamo narezanu zelenu papriku).

Kada je povrće malo omekšalo, dodamo pelati rajčicu i ostavimo da kuha na laganoj vatri.

Zatim u lonac s povrćem umiješamo koncentrat rajčice, vratimo meso, začinimo po želji solju i paprom, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 40-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.

Pet minuta prije kraja kuhanja u lonac dodamo grah iz konzerve.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...