UMAK BOLONJEZE: Kad imate njega, za ručak se ne sekirajte

Svako ima svoj recept za ovaj ukusni umak, a ovako ga pravim ja

  • Gastro

  • 17. Feb. 2019  17. Feb. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr mljevenog mesa 

500 ml pasiranog paradajza 

150 ml crvenog vina 

2 luka 

2 mrkve 

2 čehne bijelog luka 

maslinovo ulje 

so 

biber  

PRIPREMA:

1. Luk i mrkvu sitno narežite i propržite na maslinovom ulju. 

2. Dodajte, potom, sitno sjeckani bijeli luk i kratko, opet propržite. 

3. Onda dodajte mljeveno meso i kuhajte dok ne omekša. 

4. Pa dodajte vino i sačekajte da alkohol ispar, a zatim dodajte i pasirani paradajz. 

5. Kuhajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...