KLASIK, FANTASTIK: Na brzinu napravite savršene faširane šnicle, tradicionalno jelo iz naših krajeva

Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 18. Feb. 2019  

  • 0

SASTOJCI

250 g mljevene junetine

250 g mljevene svinjetine, 250 g

1 zemička (stara dva dana)

20 g maslaca

1 glavica luka

2 jaja

100 g maslaca

sol i papar

PRIPREMA

U zdjelu sitno iskidamo dva dana staru zemičku, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči.

Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi.

Namočenu zemičku dobro ocijedimo i usitnimo.

U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu zemičku, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo.

Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra.

U zasebnoj tavi ugrijemo maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute.

Gotove faširane šnicle možemo poslužiti vruće ili ohlađene uz prilog i salatu po želji.

Dobar tek!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...