SENDVIČ ZA ČISTU DESETKU: Napravite zapečena peciva punjena mljevenim mesom i gljivama i oduševite ukućane

Tajna brze pripreme ovog jela je u tome što se koriste već gotova peciva

  • Gastro

  • 21. Feb. 2019  

  • 0

SASTOJCI

5 duguljastih peciva

300 g mljevenog mesa

1 luk

1 rajčica

1 paprika

100 ml pasiranog paradajza

250 g šampinjona

200 g tvrđe mozzarele

Sol

Papar

Chili

Origano

bosiljak

Za začinski maslac:

150 g maslaca

2 žlice sjeckanog vlasca

1 žličica češnjaka u prahu

PRIPREMA

Na malo maslinovog ulja pržiti sjeckani luk i papriku par minuta. Tada dodati meso, pa uz energično miješanje kratko popržiti. Dodati svjež paradajz sjeckan na male kockice, začine i tekući paradajz. Pirjati uz povremeno miješanje dok sva tekućina ne ispari.

U posebnoj posudi na malo maslinovog ulja popržiti šampinjone nasjeckane na male kockice. Kada se šampinjoni isprže ubaciti ih u mesni umak. Na kraju umiješati polovicu sira narezanog na male kocke i promiješati.

Maslac otopiti i umiješati vlasac i češnjak.

U veći lim preko papira za pečenje složiti peciva prerezana na polovice. Svako pecivo po sredini utisnuti prstima pa premazati začinskim maslacem. Na svako pecivo rasporediti malo nadjeva, posipati ostatkom naribanog sira pa zapeći u pećnici zagrijanoj na 200C oko 15 minuta.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Dobar tek!

(SB / Recipeci)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...