FANTAZIJA OKUSA: Napravite palačinke s gorgonzolom, neće se buniti ni stari ni mladi…

Pred vama je je nevjerojatno ukusna kombinacija s parmezanom i gorgonzolom, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 22. Feb. 2019  

  • 0

SASTOJCI

mješavina za palačinke, 300 g gotove

maslac, 60 g

brašno, 30 g

mlijeko, 500 ml

slatko vrhnje, 150 ml

sir gorgonzola, 150 g

parmezan, 50 g ili ribanca

jaja, 3

muškatni oraščić, 1/4 žličice

ulje

sol i papar

PRIPREMA

U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada, po uputama na pakiranju.

U zasebnoj tavi, rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.

Zatim u tavu, na brašno, stalno miješajući pjenjačom ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, slatko vrhnje, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se malo ohladi.

Zatim palačinke premažemo dobivenim umakom, posipamo kockicama gorgonzole, naribanim parmezanom, savijemo u trokut i složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.

U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja, začinimo solju i paprom, pjenjačom izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu prelijemo preko palačinki.

Na kraju posipamo preostalim kockicama sira gorgonzole i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...