VIC DANA: Kako Hercegovac, u isto vrijeme, pravi domaću janjetinu i hobotnicu ispod peke…

Zakoračite nasmijani u novo jutro uz naš odabir vica dana

  • Zabava

  • 05. Mar. 2019  05. Mar. 2019

  • 0

Upustvo za pravljenje prave hercegovačke janjetine i hobotnice ispod peke:

POTREBNO

Jedno janje, po mogućnosti do 15 kg

Dva litra piva

Ćumur

Za hobotnicu

Dva kg hobotnice (očišćene)

Bijeli luk

Začini

ulje

PRIPREMA

Staviti janje na ražanj i s vremena na vrijeme ga zaljevati pivom, a u isto vrijeme staviti hobotnicu ispod peke, prije toga mariniranu začinima i bijelim lukom.

Nakon tri sata skinuti janje s ražnja, a hobotnicu skinuti s vatre sat ranije.

Hobotnicu politi s malo tekućine koja je ostala od janjećeg pečenja i staviti u veću, pliću teću. Prohlađeno janje poslužiti gostima uz sezonsku salatu, a hobotnicu spustiti 20 metara od stola, psima i mačkama, da ne smetaju dok Ero jede janje.

Jer, da riba valja, i vuk bi ronio!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...