VASKOVIĆ ODGOVORIMA ZADAO NOVI UDARAC LUKAČU I KOMPANIJI: "Zbog čega, pred svjedocima, javno omalovažavate, gnusno vrijeđate, diskriminišete svjedoke čija vam se..."!?

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 06. Mar. 2019  

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ


Prije dvije sedmice postavio sam tri seta pitanja Draganu Lukaču, Darku Ćulumu, Darku Iliću. Siniši Kostreševiću, Miodragu Bajiću, Želimiru Lepiru i Daliboru Vreći, ali nisam od njih dobio nikakav odgovor. 

Pitanja su se odnosila na tačno vrijeme kretanja Filipa Ćuluma na Trgu Krajine u noći 17/18.03., kao i na vrijeme kada je zatvoren kafe "Meta", ali su pitani ostali nijemi, te sam morao sam dati odgovore, koje mogu potkrijepiti neoborivim dokazima (vidi dodatak).

Treći set pitanja odnosio se na Slađanu Marić, takozvanu ključnu svjedokinju Okružnog tužilaštva Banjaluka, u slučaju zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića i opet nisam dobio nijedan odgovor.

Stoga ću morati sam iznijeti precizne odgovore, odnosno informacije koje sam dobio od sigurnih izvora.

Prvo pitanje je glasilo: 
-Da li je tačno da je, 18.03., kako to tvrde moji izvori iz MUP RS i Tužilaštava, samo “svjedokinja” Slađana Marić, koja je, navodno, čula svađu, galamu udarce, pljusak vode, imala “lak san”, a sve ostale komšije “tvrdo spavale”?!

 


Prema pouzdanim dokazima, samo je Slađana Marić čula svađu, galamu, udarce, pljusak vode, a niko od drugih stanara kuće u kojoj je ona tada živjela, nije čuo baš ništa. 

Treba naglasiti da su neki od drugih stanara tog objekta ukazali na činjenicu da je "izolacija kuće slaba, da su zidovi tanki i da se sve čuje, ako se nešto na ulici dešava".

 

-Koliko je pouzdana svjedokinja navodno “lakog sna”, koja je štošta “čula” pored svih ostalih komšija iz te ulice, koji su “tvrdog sna” i ništa te noći nisu čuli? 


Moram primijetiti da je Slađana Marić potpuno nepouzdana svjedokinja, jer ne postoji niko drugi ko bi potvrdio njeno svjedočenje. Uz to, kako tvrde moji izvori, njene dvije izjave vrve od neodređenosti, banalizacije ("od straha zaboravila da posti") i, što je veoma interesantno, iznenadnih vrlo preciznih djelimičnih sjećanja, koja se baš "uklapaju" u nastojanja Okružnog tužilaštva (OJT) da ispuni zacrtane im zadatke prikrivanja Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića.

Slađana Marić se, nakon "uklapanja", sa policajcima Vladanom Šikuljakom i Esadom Čavkom, sasvim dobrovoljno javila u OJT, gdje je svjedočila 30.03.2018. godine, a potom i 02.04. iste godine, kada se "iznenada sjetila" još nekih detalja.

Uprkos njenom tadašnjem svjedočenju, Lepir i Vrećo nisu donijeli Naredbu o sprovođenju istrage o ubistvu Davida Dragičevića, što na određen način pokazuje da su i sami svjesni koliko je svjedočenje Marićeve upitno.

Nisu to učinili ni nakon što su se lično uvjerili da sa mjesta na koje je ukazala Marićeva, ali i mosta preko kanalizacije Crkvena, NIKO nije mogao sam pasti!

Međutim, najvažnije pitanje za Lepira, Vreću i "svjedokinju" Marić glasi: Zbog čega nije već 18.03. 2018. godine prijavila da je "čula svađu, galamu, udarce, pljusak vode...", već je čekala dugih dvanaest dana?


Drugo bitno pitanje je zašto je to Lepir i Vrećo nisu uopšte pitali? 


Neophodno je postaviti još dva pitanja za sve navedene:

-Da li je tačno da je Mile Bošnjak, policajac koji je prisustvovao uviđaju nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića 24.03.2018., Službenu zabilješku o tom činu datirao na 18.03.2018.?

-Zbog čega je policajac Bošnjak dao dvije potpuno različite izjave o dešavanjima tokom uviđaja, 24.03.2018.?

Posebno pitanje za surovog zločinca Lepira:

Zbog čega, pred svjedocima, javno omalovažavate, gnusno vrijeđate, diskriminišete... svjedoke čija Vam se svjedočenja "ne uklapaju"? 

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...