OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za tren oka napravite genijalnu tortu od keksa BEZ PEČENJA i oduševite ukućane

Za ovu tortu moguće je koristiti bilo koje kekse s komadićima čokolade imate…

  • Gastro

  • 06. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

600 g Choco cookies čajnog peciva s komadićima čokolade

500 ml slatkog vrhnja (šlaga)

3 mala sirna namaza

4 žlice kiselog vrhnja

100 g šećera u prahu

200 ml mlijeka

PRIPREMA

Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom, ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu, nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.

Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.

Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa. Slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa nanijeti sloj kreme, 2 centimetra debljine. Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. S malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.

Ohlađenu tortu osloboditi iz kalupa pa je sa svih strana premazati ostatkom kreme. Posipati struganom čokoladom i poslužiti.

U slast!

(SB / Recipeci)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...