KO GA NE BI VOL'O: Omiljena poslastica, ali na malo drugačiji način

Prije svega, kadaif izmrvite rukama i uspite ga u tavu sa šećerom i otopljenim puterom

  • Gastro

  • 07. Mar. 2019  07. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

300 gr kadaifa 

1 ½ šolja šećera + 6 kašika 

100 gr putera 

1l mlijeka 

1 šolja sjeckanih oraha 

3 kašike gustina 

1 žumance 

200 ml vrhnja za šlag 

PRIPREMA:  

1. Kadaif izmrvite rukama i uspite ga u tavu sa šećerom i otopljenim puterom. 

2. Dodajte orahe i kratko pržite dok ne dobijete zlatnu boju. 

3. U toplo mlijeko nasuti brašno, šećer, gustin i žumance. 

4. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. 

5. Umutite šlag i dodajte ga kremi. 

6. U posudu naspite ½ smjese kadaifa, pospite kremom pa pospite ostatkom kadaifa. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...