KAO IZ KINESKOG RESTORANA: Za samo 20 minuta napravite kinesku juhu od jaja, svi će biti oduševljeni…

Uvijek se pitamo kako Kinezi pripreme svoje ukusne juhe. Odgovor se nalazi u ovom receptu…

  • Gastro

  • 10. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

1 l pilećeg temeljca

1 žlica sojinog umaka

1/2 žlica sjeckanog đumbira

2 žlice škrobnog brašna

2 jaja

2 mlada luka

sol i papar

PRIPREMA

U lonac ulijemo pileći temeljac, dodamo sojin umak, naribani đumbir i ostavimo da zavrije.

U zdjelici pomiješamo škrobno brašno s malo hladne vode, te ga stalno miješajući polako dodajemo u temeljac.

Kada tekućina zgusne ugasimo vatru i odmah zatim, uz stalno miješanje (samo u jednom smjeru), polako ulijevamo umućena jaja u juhu.

Začinimo solju, paprom, posipamo tankim kolutićima mladog luka i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...