IDEALNO KAD SMO SVI ZA STOLOM: Napravite pureće rolice sa špinatom i oduševite ukućane

Ukoliko niste ljubitelj puretine, na isti ovakav način možete pripremiti i rolice od piletine ili pak svinjskog karea…

  • Gastro

  • 13. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

500 g purećih prsa

150 g špinata

2 jaja

100 g ricotta sira

100 ml bijelog vina

200 ml vrhnja za kuhanje

100 g sitra trapista

200 ml vode

2 žlice gustina

2 žlice mlijeka

vegeta, sol, papar, žlica sjeckanog vlasca, češnjak

1 rajčica

PRIPREMA

Od purećih prsa napraviti veće i tanke odreske.

Špinat blanširati kratko, ocijediti i narezati nožem što sitnije. Baciti nasjeckani špinat na tavu sa malo maslaca, promiješati, dodati dvije žlice mlijeka, posoliti i popapriti. Dodati i sitno sjeckan jedan režanj češnjaka.

U drugoj tavi na malo maslaca ispržiti kajganu od 2 jaja.

Za nadjev pomiješati špinat, ricotta sir i kajganu. Dobivenim nadjevom premazati odreske, zarolati ih i rubove prikačiti čačkalicom.

Rolice pržiti na tavi na malo ulja sa svih strana dok lijepo ne porumene. Izvaditi ih tada na stranu pa na isto ulje doliti vino, vrhnje za kuhanje, vlasac, sol i papar pa pustiti da sve skupa zakuha. Tada uliti vodu u kojoj ste razmutili gustin i sitno sjeckanu rajčicu kojoj ste odstranili sve sjemenke.

Rolice složiti u vatrostalnu posudu za pečenje premazanu maslacem, zaliti ih pripremljenim umakom pa pokriveno peći u pećnici 30-40 minuta.

Pureće rolice sa špinatom poslužiti uz domaće široke rezance, umak i zelenu salatu. Dobar tek!

(SB / Recipeci)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...