ČOLAK USTAO U ODBRANU ČETNIKA: "Inicijativa o osudi četničkog okupljanja je populizam"!

Inicijativa delegata u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH Zlatka Miletića iz DF-a da to zakonodavno tijelo osudi okupljanje Ravnogorskog pokreta u Višegradu nije dobila podršku. Navedenu inicijativu komentirao je Bariša Čolak, zamjenik predsjedateljice Kluba Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH, koji je kazao da inicijativa nije u skladu sa Poslovnikom o radu Doma naroda te da se radi o populizmu.

  • Mini market

  • 13. Mar. 2019  13. Mar. 2019

  • 3

Prijedlog da se na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH uvrsti osuda okupljanja Ravnogorskog pokreta u Višegradu "nije zadovoljavao poslovničke uvjete", rekao je Čolak.

„Prijedlog nije zadovoljavao poslovničke uvjete. Naime, članak 61 našega Poslovnika je vrlo jasan. Ako se na dnevni red sjednice predlaže nešto novo onda to mora biti snabdjeveno odgovarajućim materijalom u pisanom obliku“, rekao je Čolak.

On navodi da svaki prijedlog mora biti egzaktno definiran.

„ Druga je stvar da kada nešto predlažete, onda to mora imati poslovnički naziv, odnosno mora definirati što konkretno predlažete. Je li to prijedlog odluke, zaključak, inicijativa ili slično“ kazao je Čolak.

„Današnja događanja svela su se na malo populizma. Međutim, treća je stvar činjenica da se nadležni organi bave svojim poslom. Mi imamo informaciju koja je putem medija prenesena u javnost da je već formiran spis u Tužiteljstvu BiH“, rekao je zamjenik predsjedateljice Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH.

Čolak ističe da bi se, pod uvjetom da su zadovoljene poslovničke procedure o četničkom skupu u Višegradu moglo raspravljati u Domu naroda.

„Kada bi sve što je Poslovnikom predviđeno bilo ispunjeno mi bismo mogli raspravljati o navedenom događaju i donositi određene akte, ali opet u skladu s poslovnikom. Međutim, kako nisu bili ispunjeni Poslovnikom predviđeni uvjeti mislim da je najbolje ovako. Da smo danas to uvrstili na dnevni red prekršili bismo poslovnik i svak bi pričao neku priču kojoj ne vidim smisao“, rekao je Čolak za HMS te dodao:

-Da je to poslovnički bilo posloženo kako valja bilo bi drugačije i o tome bi se dalo raspravljati,ako ništa drugo. Međutim, najbolje bi bilo da svaka institucija radi svoj dio posla te da što manje politiziramo, rekao je Čolak.

Čolak je također kazao da je predviđeno da današnja sjednica traje vrlo kratko.

„Današnja sjednica pripremljena je da traje jako kratko i trebala je završiti vrlo brzo. Kada pripremate sjednice onda vodite računa i o tome koliko će trajati jer svatko od nas ima i stotine drugih obaveza“, rekao je Čolak te dodao:

– Sutra je moguće da bilo tko pokrene neku inicijativu u vezi nekoga pitanja, ali onda mora biti valjano obrazloženje koje će pratiti odgovarajući materijali u pisanom obliku. Onda treba vidjeti što uopće može napraviti zakonodavna vlast u jednom ovakvom kontekstu, zaključio je Čolak.

loading...

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...