OŠTRO SAOPŠTENJE GS-a: "HDZ BiH će biti na strani promocije državnog terorizma ako..."

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje neprijateljske aktivnosti diplomatskog osoblja Hrvatske na teritoriiji BIH koje je razotkrio Žurnal

• Politika

• 14. Mar. 2019  14. Mar. 2019

Saopštenje GS-a prenosimo u cjelosti:

"Učešće diplomatskog osoblja Hrvatske u očitom pokušaju orkestriranja terorističkih aktivnosti s ciljem diskreditacije naše zemlje kao legla terorizma je akt proglašenja neprijateljstava.

Hrvatska je očito odlučila da uradi sve čime bi opravdala lažne optužbe svoje predsjednice o navodnim hiljadama terorista koji operišu na teritoriju BiH. Cilj ovog hibridnog rata jeste destabilizacija naše domovine da bi se time opravdalo ispunjavanje ratnih ciljeva iz 90ih.

Mi iz GS pozivamo Predsjedništvo BiH da odmah uskrati gostoprimstvo konzulu RH Ivanu Bandiću. Važno je da se sve sigurnosne agencije odmah angažuju na spriječavanju eventualnih terorističkih akata koje Hrvatska očito želi izazvati tako što će maksimalno ograničiti mogućnost navodno diplomatskom osoblju Hrvatske da se kreće kroz BiH.

Nadalje, zahtijevamo ostavku zamjenika ministra sigurnosti BiH, Mije Krešića, zbog očitog učešća u neprijateljskom djelovanju protiv države BiH koje je veleizdaja.

HDZ BiH će biti jasno i glasno na strani promocije državnog terorizma ako ne ukine podršku Krešiću i drugim svojim kadrovima koji su eventualno učestvovali u ovim aktivnostima.

Očekujemo od EU da svoju državu članicu kazni i da se ogradi od promocije terorizma u njenom susjedstvu s ciljem ugrožavanja mira.

Pozivamo sve političke i društvene čimbenike koji su svjesni težine trenutka u kojem se nalazimo da prestanu sa politikantskim djelovanjem i državne interese stave ispred stranačkih."

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar