OMILJENI SLATKIŠ GOTOV ZA TILI ČAS: Dvije KM i malo truda, isplati se

Hrskave korice, sočne unutra, prelivene agdom

  • Gastro

  • 14. Mar. 2019  14. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:  

500 ml vode 

300 gr brašna 

100 ml ulja 

4 jajeta 

prstohvat praška za pecivo  

AGDA: 

1kg šećera 

1l vode 

PRIPREMA:  

1. U šerpu uspite vodu i šećer pa pustite da provrije. 

2. Kuhajte 10-ak minuta i ostavite da se ohladi. 

3. U drugu šerpu naspite vodu i ulje pa pustite da provrije. 

4. Dodajte prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kuhajte nekoliko minuta. 

5. Miješajte dok se ne ohladi pa dodajite jedno po jedno jaje. 

6. Istišćite smjesu špricom za tulumbe pa pržite u ulju dok ne porumene. 

7. Tulumbe stavljajte odmah u ohlađenu agdu dok ne bude gotova sljedeća tura tulumbi. 

8. Tako ih redajte pa prelijte ostatkom agde i ostavite nekoliko sati da upiju. 

Dobar tek!:)

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...