NEMA IM RAVNA: Za samo 25 minuta počastite se domaćim kečapom s krumpirićima iz rerne…

Naš današnji srednje kalorični obrok pogodan je i za vegane, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 18. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

800 g pasiranog paradajza

1 glavica ljubičastog luka

1 žlicica soli

50 g šećera

1 žličica mljevene crvene paprike

1 žlica senfa

125 ml jabučnog octa

600 g krumpira narezanog na štapiće

mješavina curry začina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA

U tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, posolimo ga i kratko pržimo na srednje jakoj vatri. Kad je ljubičasti luk počeo poprimati boju u tavu dodamo šećer .

U karamelizirani luk i šećer dodamo mljevenu crvenu papriku, senf, curry mješavinu začina i vinski ocat. Sastojke dobro promiješamo i čekamo da zavrije, a potom dodamo pasirani paradajz. Sve zajedno dobro izmiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Na lim za pečenje rasporedimo krumpiriće i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 25 minuta.

Pečene krumpiriće stavimo u zdjelu, posolimo i serviramo uz pripremljeni domaći kečap.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...