JUČE ŽUTO, SUTRA CRVENO, A DANAS PRAVIMO ZELENO: Špinat s njim idealan je prilog, mada ga neki...

... jedu i kao glavno jelo

  • Gastro

  • 18. Mar. 2019  18. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

750 gr mladog špinata 

2 kašike maslinovog ulja 

6 čehni bijelog luka 

1 kašika putera 

nekoliko kapi limunovog soka 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Špinat operite i ocijedite višak vode. 

2. U velikoj šerpi zagrijte maslinovo ulje i na njemu propržite sitno sjeckani bijeli luk. 

3. Dodajte špinat, so i biber pa promiješajte. 

4. Stavite poklopac i kuhajte nekoliko minuta. 

5. Otkrijte i kuhajte špinat da ne uvene a višak vode ne ispari. 

6. Umiješajte kašiku putera i ukapajte nekoliko kapi soka od limuna. 

Prijatno!:)   

(SB/Domacica.com)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...