ZATAR JE "KRIV": Arapski začinjeni hljeb, izvrsna meza u svakoj prilici

Ukusne lepinje sa popularnim zatar začinom koji možete kupiti u orijentalnim radnjama

  • Gastro

  • 19. Mar. 2019  19. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

2 šolje brašna 

1 šolja zatara 

½ šolje maslinovog ulja 

¼ šolje vode 

2 kašičice kvasca 

½ kašičice šećera 

PRIPREMA: 

1. U mlakoj vodi otopiti kvasac sa šećerom pa ostavite da nadođe. 

2. Brašno pomiješajte sa malo soli pa dodajte nadošli kvasac. 

3. Umijesite glatko tijesto i ostavite da nadođe sat vremena. 

4. Podijelite tijesto na 8 loptica pa razvucite u krug. 

5. Zatar pomiješajte sa maslinovim uljem i svaku pogačicu dobro namažite ostavljajući rubove čiste da smjesa ne bi iscurila. 

6. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15 minuta. 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...