OVOM SE NISTE NADALI: Zapečeni pire krompir, možda još večeras na vašem stolu...

Dosadilo vam uvijek praviti isti pire krompir? Isprobajte ovaj recept, oduševiti ćete se...

  • Gastro

  • 20. Mar. 2019  20. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

1 kg krompira 

200 ml jogurta 

10 gr putera 

1 kašičica senfa 

2 jajeta 

PRIPREMA: 

1. Jaja skuhajte i izvadite žumanca. 

2. Krompir ogulite, izrežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša. 

3. Ocijedite ga i pomiješajte sa jogurtom, senfom i žumancima od jaja. 

4. Umutite mikserom dok ne odbijete glatku smjesu i kašikom redajte u tepsiju na koju ste staviti papir za pečenje. 

5. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 20 minuta. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...