AKO VOLITE TUFAHIJE, OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: Danas pravimo jabuke s medenim umakom, genijalnu slasticu za sve generacije

Naš današnji recept sprema se za samo pola sata, donosimo recept za četiri osobe

  • Gastro

  • 22. Mar. 2019  

  • 0

SASTOJCI

3 jabuke

100 g meda

sok od limuna

250 ml kiselog vrhnja

20 g maslaca

1 vrećica vanilin šećera

PRIPREMA

U zdjelu s kiselim vrhnjem, dodamo med, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.

Ovako pripremljen preljev stavimo u hladnjak da se malo ohladi.

Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kriške.

U tavi rastopimo maslac, dodamo vanilin šećer, te sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok jabuke malo ne omekšaju.

Gotove jabuke stavimo na tanjure, prelijemo ih ohlađenim preljevom od meda i vrhnja, te poslužimo.

U slast!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...