PRAZNIK ZA NEPCE: Umak od ovog biljnog čuda prirode za svaku je priliku

Odlično se slaže uz sve vrste mesa, a možete ga koristiti i kao dresnig za salatu

  • Gastro

  • 26. Mar. 2019  26. Mar. 2019

  • 0

SASTOJCI:

4 češnja bijelog luka 

1 kašičica zelenog bibera 

so 

mljeveni biber 

3 žumanceta 

120 ml kisele pavlake 

sušeni izmrvljeni bosiljak 

peršun 

PRIPREMA: 

1. Oljušteni bijeli luk i zeleni biber izgnjiječite. 

2. Posolite, dodajte mljeveni biber i žumanca. 

3. Sve izmiješajte. 

4. Ulje dodajite kap po kap i miješajte električnom miješalicom kao u postupku pravljenja majoneze. 

5. Ručno umiješajte kiselu pavlaku, bosiljak i peršun. 

Dobar tek!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...