MISLITE LI DA SU SAMO TALIJANI VRHUNSKI MAJSTORI: Nakon što probate pizzu na turski način prema našem receptu, možda i promijenite mišljenje…

Osebujna je to kombinacija tijesta, janjetine, maslina, začina i ovčjeg sira…

  • Gastro

  • 02. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

Tijesto

brašno za dizana tijesta, 400 g

suhi kvasac, 1 žličica

šećer, 2 žličice

sol, 1 žličica

ekstra djevičansko maslinovo ulje, 3 žlice

Nadjev

luk, 1 glavica

češnjak, 3 češnja

peršin, 1 žlica sjeckani

janjetina, 1 kg sjeckane (od buta)

majčina dušica, 1 žličica mljevena

kim, 1/2 žličice mljevenog

koncentrat rajčice, 2 žlice

masline, 120 g punjenih (crvenom paprikom)

rajčica, 4 komada

mljevena crvena paprika, 2 žličice mljevene

ovčji sir, 200 g

sol i papar

ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA

Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 200 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini.

Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata.

U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.

Zatim u tavu dodamo sjeckanu janjetinu, izmiješamo sastojke i uz povremeno miješanje pržimo dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo.

Zatim u tavu dodamo mrvljenu majčinu dušicu, mrvljeni kim, koncentrat rajčice, sjeckane zelene masline, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.

Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova iz sredine prema van istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo.

Tijesto zatim rasporedimo na 8 komada, te od savakog oblikujemo kugle. Dobivene kugle razvaljamo u krug po prilici 3 milimetra debljine i 20-25 centimetra širine.

Izvaljana tijesta po mogućnosti stavimo u tanko namašćene metalne okrugle oblike i nadijenemo pripremljenim nadjevom, posipamo kockicama svježih rajčica i mrvljenom crvenom paprikom. Ovako pripremljene stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 10-ak minuta.

Gotovu „Tursku pizzu“ izvadimo na tanjure, posipamo mrvljenim ili grubo naribanim ovčjim sirom i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...