KAD NEPCA UŽIVAJU: Ovaj sos će oduševiti i vas i vaše goste

Savršen za umakanje čipsa ili povrća

  • Gastro

  • 02. Apr. 2019  02. Apr. 2019

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr gauda sira izrezanog na kockice 

1 konzerva feferona 

½ šolje mlijeka 

1 kašika putera 

2 kašičice kima 

2 kašičice bijelog luka u prahu 

2 kašičice luka u prahu 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. U šerpu stavite sir, mlijeko i puter i kuhajte na laganoj vatri. 

2. Kuhajte dok se sir ne otopi. 

3. Dodajte sitno sjeckane feferone, kim, bijeli luk, luk i biber. 

4. Dodajte još mlijeka ako je sos previše gust i odmah servirajte.  

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...