FANTAZIJA OKUSA: Danas pravimo pitu od svježeg sira, mini paradajza i mozzarelle

Naš današnji srednje kalorični obrok priprema se vrlo jednostavno, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 09. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

250 g gotovog svježeg tijesta

800 g mini paradajza

200 g mozzarella sira

1 limun  

30 g meda od bagrema

2 jaja

1 žličica senfa

talijanska mješavina začina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni biber

PRIPREMA

Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.

Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo kuhačom.

Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo mini paradajza. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.

Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...