ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo izvrsne pečene krompiriće s pikantnim crvenim umakom…

Naš današnji obrok je srednje kaloričan prilog uz veliki broj jela, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 10. Apr. 2019  10. Apr. 2019

  • 0

SASTOJCI

1 svježa crvena paprika

2 paradajza

900 g krompira

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovo ulja

1 žlica sjemenki maka

1 žlica sjemenki susama

1 žlica chilija u prahu

 1/2 žlice dimljene mljevene crvena paprike

3 žlice peršina

sol

svježe mljeveni biber

PRIPREMA

Paradajz i papriku narežemo na komade, stavimo u lim za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 25 minuta.

Za to vrijeme narežemo krompire i stavimo ih u lim za pečenje.

Krompirima dodamo maslinovo ulje, sjemenke maka i susama, mljeveni chilli, sol i biber, te stavimo peći u pećnicu na 35 minuta.

Pečeni paradajz i papriku izvadimo iz pećnice i stavimo u električni sjekač, začinimo dimljenom mljevenom paprikom te dobro promiješamo.

Nakon što je krompir pečen, složimo ga na tanjur, pospemo svježe sjeckanim peršinom te poslužimo uz umak.

Dobar tek!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...