ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo izvrsne pečene krompiriće s pikantnim crvenim umakom…

Naš današnji obrok je srednje kaloričan prilog uz veliki broj jela, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 10. Apr. 2019  10. Apr. 2019

  • 0

SASTOJCI

1 svježa crvena paprika

2 paradajza

900 g krompira

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovo ulja

1 žlica sjemenki maka

1 žlica sjemenki susama

1 žlica chilija u prahu

 1/2 žlice dimljene mljevene crvena paprike

3 žlice peršina

sol

svježe mljeveni biber

PRIPREMA

Paradajz i papriku narežemo na komade, stavimo u lim za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 25 minuta.

Za to vrijeme narežemo krompire i stavimo ih u lim za pečenje.

Krompirima dodamo maslinovo ulje, sjemenke maka i susama, mljeveni chilli, sol i biber, te stavimo peći u pećnicu na 35 minuta.

Pečeni paradajz i papriku izvadimo iz pećnice i stavimo u električni sjekač, začinimo dimljenom mljevenom paprikom te dobro promiješamo.

Nakon što je krompir pečen, složimo ga na tanjur, pospemo svježe sjeckanim peršinom te poslužimo uz umak.

Dobar tek!

(SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...