TAMAN ZA VEČERAS: Kolutići od luka, odlična meza za utakmice ili omiljenu TV seriju

Baš dobro idu uz čašu hladnog piva

  • Gastro

  • 10. Apr. 2019  10. Apr. 2019

  • 1

SASTOJCI: 

½ šolje brašna 

¼ šolje gustina 

2 kašike instant pirea 

1 šolja kisele vode 

1-2 šolje prezle 

2-3 velika španska luka 

PRIPREMA: 

1. Sjediniti brašno, gustin, pire i kiselu vodu. 

2. Prezlu nasuti u odvojenu posudu. 

3. Luk oguliti i rezati na kolutove debljine oko ½ cm. 

4. Luk umakati u smjesu, pa valjati u prezlu i peći u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...