BRZO, JEDNOSTAVNO, FANTASTIČNO: Napravite pitu krompirušu po našem receptu, nećete se pokajati…

Naš današnji obrok spravlja se za sat vremena, a nestaje u trenu…

  • Gastro

  • 12. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

12 kora za pitu

1.7 kg krompira

2 glavice luka

ulje

sol i biber

PRIPREMA

U tavi ugrijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krompir, začinimo solju i biberom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.

Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po oko 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru.

Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krompirom, te ih obje savijemo u savijaču.

Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, oko 20 minuta.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...