ZDRAVLJE NA USTA ULAZI: Danas pravimo izvrsnu domaću juhu od bijelog luka, sve pršti od vitamina

Ovaj čarobni tanjur juhe gotov je za manje od pola sata, većinu namirnica vjerojatno već imate u kući…

  • Gastro

  • 16. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

10 češnjeva bijelog luka

1/2 žlice maslinova ulja

1/2 žlice ulja

1 glavica crvenog luka

1 žlica brašna

100 ml bijelog vina

700 ml povrtnog temeljca od povrtne juhe iz kocke

200 g milerama

1/2 žličice mljevene čili papričice

1/2 žlica sjeckanog peršina

sol i papar

PRIPREMA

U lonac, na mješavinu maslinovog i biljnog ulja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim dodamo protisnuti bijeli luk, te dalje pržimo dok ne omekša i ne zamiriše (pazimo da ne zagori).

Potom dodamo brašno, promiješamo, podlijemo bijelim vinom i povrtnim temeljcem, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.

Pred kraj kuhanja, juhu izmiksamo štapnim mikserom, umiješamo mileram, začinimo solju, paprom i mljevenom čili papričicom.

Poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice i posipamo sjeckanim peršinom.

Prijatno!

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...