OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Postoji nešto što morate napraviti prije kuhanja riže - bit će mnogo ukusnija!

No unatoč tome što je često koristimo, mnogi će priznati da još uvijek uspijevaju pogriješiti prilikom njene pripreme.

  • Gastro

  • 16. Apr. 2019  

  • 0

Riža je ključni sastojak mnogih naših jela. Jeftina je, nije previše nezdrava i ima dugi rok trajanja tako da uvijek možete imati jedan paket za hitne slučajeve u ormaru. 

 No unatoč tome što je često koristimo, mnogi će priznati da još uvijek uspijevaju pogriješiti prilikom njene pripreme.

 Stoga nam je vrhunski kuhar Monty Koludrović iz Australije otkrio tajni trik koji bi nam napokon mogao olakšati kuhanje ove žitarice. 

 "Kada rižu dobro operete, ona je skroz drugačija. Ali isprati je morate do 30 puta. Da, 30 puta! Pranje riže uklanja nečistoće i škrob iz zrna zbog čega riža postane pahuljasta. Kuhanje bez pranja stavlja vaše jelo u opasnost da će biti gumasto i ljepljivo", rekao je kuhar.

 Svojedobno su i znanstvenici davali preporuke kako je rižu dobro ostaviti da odstoji u vodi preko noći, jer će se tako smanjiti količina štetnih sastojaka za čak 80 posto, a ponajviše zato da bi se smanjile razine arsena u njoj.

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...