ZA PRSTE POLIZATI: Za samo pola sata napravite brzo povrće u tavi i oduševite ukućane

Patlidžani, tikvice i paprika sa slatkim vrhnjem, pripremljeni u tavi, savršeno…

  • Gastro

  • 17. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

patlidžan, 2 komada

tikvice, 2 komada

rajčica, 1 komad

češnjak, 2 režnja

chilli papričica

mažuran, 10 listića

peršin, 1 žlica

vrhnje za kuhanje, 150 ml

parmezan, 50 g

krušne mrvice, 1 žlica

limun, 1

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

PRIPREMA

Patlidžane operemo, ogulimo i narežemo na trakice. Stavimo ih u zdjelu s hladnom vodom, te sve zajedno pokapamo limunovim sokom, malo posolimo i ostavimo da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili gorčinu.

Za to vrijeme tikvice operemo i narežemo na trakice, a rajčicu operemo, očistimo od središnjeg dijela i narežemo na kockice. Zatim patlidžane ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.

U tavi ugrijemo 3-4 žlice maslinovog ulja, dodamo patlidžane i tikvice, protisnuti češnjak, mrvljeni peperoncino, te na srednje jakoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok povrće malo ne omekša.

Potom u tavu dodamo listiće mažurana, sjeckani peršin, kockice rajčice, te začinimo solju i paprom.

Zatim u sastojke umiješamo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu naribanog parmezana i krušnih mrvica i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.

Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...