OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Za tren oka napravite hrskave kekse s kukuruznim pahuljicama i oduševite ukućane

Naš današnji izvrsni zalogaj spravlja se za 40 minuta, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 20. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

250 g brašna

180 g šećera

130 g kokosovog brašna

120 g omekšalog maslaca

90 g kukuruznih pahuljica

2 jaja

10 g vanilin šećera

1 žlica grožđica

1/2 žličice praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

PRIPREMA

U zdjelu stavimo šećer, dodamo maslac narezan na kockice i izradimo mikserom.

Kada dobijemo kremastu smjesu postupno dadajemo jaja, stalno miksajući.

Nakon 4-5 minuta miksanja dodamo kokosovo brašno, grožđice, vanilin šećer, sodu bikarbonu, i kuhačom izmiješamo sastojke.

Zatim u smjesu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, i kuhačom miješamo dok ne dobijemo jednolično tijesto.

Kukuruzne pahuljice stavimo na jednu polovinu kuhinjske krpe, prekrijemo ih drugom i dlanovima usitnimo.

Od tijesta dlanovima oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u usitnjene kukuruzne pahuljice i stavimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.

Ovako pripremljene kuglice stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta.

Gotove kolačiće premjestimo na tanjure i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...