VESELA BLAGDANSKA TRPEZA „SB“ PORTALA: Napravite izvrsna jaja u umaku od hrena i oduševite ukućane…

Naše današnje jelo priprema se za samo pola sata, donosimo recept za četiri osobe…

  • Gastro

  • 21. Apr. 2019  

  • 0

SASTOJCI

150 g korijena hrena

2 jabuke

20 g maslaca

200 ml vrhnja za kuhanje

16 jaja tvrdo kuhanih

sol i papar

Za ukrašavanje:

1 mrkva

32 klinčića

16 cvjetića ili listića peršina

PRIPREMA

Jabuku i hren ogulimo, očistimo i naribamo. Dodamo ih u tavu na rastopljeni maslac, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo uz povremeno miješanje dok malo ne omekšaju.

Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo, sve zajedno dobro izmiješamo i kada se počne zgušnjavati, gotov umak stavimo na stranu da se malo ohladi.

Ohlađeni umak rasporedimo na prikladan tanjur na kojem ćemo sve zajedno poslužiti (napravimo posteljicu od umaka debljine jednog centimetra).

Tvrdo kuhanim jajima nožićem označimo mjesta za usta i nos, te u svaki prorez utaknemo tanke listiće mrkvice koje smo prethodno narezali na trokutiće. Klinčiće zabodemo na mjesta za oči, a na vrh (za kosu) stavimo ili ubodemo listić peršina. Vesela jaja poslažemo na posteljicu od umaka od hrena.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...