OKUSI I MIRISI MEDITERANA NA VAŠEM STOLU: Za samo 20 minuta napravite tjesteninu s umakom od morskih plodova i oduševite ukućane

Svi ljubitelji prave mediteranske kuhinje ovo jelo trebaju probati..

  • Gastro

  • 24. Apr. 2019  24. Apr. 2019

  • 0

SASTOJCI

350 g plodova mora

300 g pasirane rajčice

250 g tjestenine

40 ml bijelog vina

30 g zelenih maslina

30 g crnih maslina

4 fileta slanih inćuna

1 žlica kapara

1 režanj češnjaka

1 žličica povrtnog dodatka jelima

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

PRIPREMA

Filete inćuna nasjeckamo, češnjak protisnemo, pelati rajčice ocijedimo i usitnimo, a crne i zelene masline prepolovimo.

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mješavinu morskih plodova, ulijemo bijelo vino i pirjamo na laganoj vatri.

Nakon tri minute dodamo pelati rajčice, prepolovljene masline, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 5-6 minuta.

Zatim kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s pirjanim povrćem i morskim plodovima, dodamo kapare, inćune, promiješamo i možemo poslužiti.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...