PRVOMAJSKI, TRADICIONALNO, BRZO I LAKO: Danas pravimo izvrsni grah s kobasicom, nema mu ravna…

S obzirom na hladno vrijeme za prvomajske praznike, ugrijte se tanjurom tradicionalnog graha…

  • Gastro

  • 01. Maj 2019  

  • 0

SASTOJCI

900 g graha iz konzerve

400 g polutrajne kobasice po želji

5 lovorovih listova

60 g glatkog brašna

4 režnja bijelog luka

1 žlica koncentrata rajčice

ulje

sol i biber

PRIPREMA

Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju.

U tavi ugrijemo 3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.

Zatim protisnemo bijeli luk, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te miješamo da ne ostanu grudice.

Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta.

Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije.

Gotovo jelo začinimo solju i biberom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.

Prijatno!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...