DANAS SE U KUHINJI PRAVIMO TALIJANI: Uz samo 5 sastojaka napravite pesto genovese i oduševite ukućane

Ovaj umak jednostavno je božanstven, a priprema ne zahtijeva gotovo nikakvo kulinarsko umijeće…

  • Gastro

  • 02. Maj 2019  

  • 0

SASTOJCI

60 g svježeg bosiljka

4 režnja češnjaka

30 g pinjola

60 g svježe naribanog parmezana

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

PRIPREMA

U multipraktik natrgamo listove svježeg bosiljka, dodamo usitnjeni češnjak, pinjole, naribani parmezan, ulijemo polovicu maslinovog ulja, te na manjoj brzini izradimo sastojke.

Zatim povećamo brzinu i dolijevamo preostalo maslinovo ulje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

Ovako pripremljenim umakom začinimo kuhanu tjesteninu i poslužimo.

Dobar tek!

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...